Kitap Adı : Deliduman
Yazar : Emrah SERBES
Yayınevi : İletişim Yayınları / 2014

"Acı dolu bir dünyada yaşıyorduk ve bu acıların çoğunun mantıklı bir açıklaması yoktu. Kör bir boşluğa düşer gibi yaşıyorduk ve dik bir yokuşu çıkmaya benziyordu bu düşüş." 
-Deliduman


Gezi Parkı olaylarını, uzaktan bir Kıyıdere İlçesi'nden anlatmak. Tarihimizde yer edinmiş olan bu olayları böyle anlatmak.Çağlar İyice karakteri herşeyi kız kardeşi için yaparken,TOMA önünde Moonwalk yapacak birisini ararken kendini tam anlamıyla Taksim'de buluyor. 

Çağlar İyice'nin etrafındaki insanlara gelince... Belediye Başkanı Dayısı, Annesi, Kardeşi Çiğdem İyice, Mikrop... Herbirinin yeri ayrı aslında kitap için ama Çağlar için kardeşi Çiğdem var bir tek. Kimi zaman onu çok fazla övüyor, haksız da değil kendi gözünde böyle göründüğü için bize de bu şekilde lanse ediyor. 

Sıradan bir hikaye okur gibi durmasına rağmen, zaman zaman size sistemi bile sorgulatabiliyor. Bunu direkt sistem üzerinden değil, buna göre daha küçük olan karakterler üzerinden yapması... İşte burası çok enteresan. Ve asıl kitabı sevme noktam.

Uzun lafın kısası, bir hikayeden yola çıkarak çok üst düzeylerde gezdiğiniz zamanlar oluyor. Eğer böyle birşey isterseniz. Alın ve okuyun derim.

Aykut KÖSE
31 Mayıs 2016



Yorumlar

Popüler Yayınlar