AKLIMLA DALGA GEÇME / FATİH PORTAKAL

AKLIMLA DALGA GEÇME / FATİH PORTAKAL

Fatih Portakal -  Aklımla Dalga Geçme

Ne kadar oldu bilmiyorum ama, uzun süredir takip ederim Sayın Portakal'ı. Haberciliği, olaylara farklı açılardan bakması ve bunu yorumlaması hep hoşuma gitmiştir. 

Programlarında, ilişkili olayları mutlaka hatırlatır. "Bu olayın bir benzeri de ... tarihlerinde meydana gelmişti" gibisinden. Bu kadar unutkan olan bir millet için alışılagelmişin dışındadır kendisi, bu yüzden.  Onu izlerken geçmişe gidip köprüler kurabilirsiniz ve "Aa gerçekten, unutmuşum." dediğiniz çok olur. 

Tam da bunlara uygun bir kitap yazmış kendisi. Ben biraz bekledim okumak için. Popüler olan şeylerin sönmesini tercih ederim hep. Neden? Sanırım, herkes köşesine çekilince daha çok kendi kendimle kalabildiğim için. Ben olarak, rahatla yorumlayabildiğim için.

Geçmişte neler yaşanmış meğer. Ve "Aa gerçekten, unutmuşum." Teşekkür ederim bu kadar unuttuğum şeyi tekrar hatırlattığın için. 

İyiydi. Gerçekten iyi. Ve biz çok şeyi unutur olduk son zamanlarda. Zamanın hızından mı yoksa bizim hızı takip çabamızdan dolayı mı?  Bunun cevabı bende olmuyor ne yazık ki. Sadece bu gibi kitaplar ile bir nebze de olsa hatırlayabiliyoruz.

Emeklerinize sağlık.

Okumalar ile kalın.

Aykut KÖSE
15 Eylül 2019


Yorumlar

Popüler Yayınlar